Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

Προγραμματισμός Επισκέψεων






Ναύπλιο. Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας



Στα πλαίσια του προγραμματισμού των επισκέψεων της φετινής χρονιάς, κατατέθηκαν οι ακόλουθες προτάσεις εκ μέρους της δασκάλας της τάξης:




  1. Ιστορικό Μουσείο: (Παλιά Βουλή) Είναι το σπουδαιότερο μουσείο για το μάθημα της Ιστορίας της φετινής χρονιάς καθώς φιλοξενεί τα κειμήλια από την επανάσταση του '21. Δυστυχώς το site του Μουσείου είναι under Construction δηλαδή υπό κατασκευή. Εκμεταλλευτείτε τους ακόλουθους συνδέσμους για μια πρώτη γνωριμία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ (Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια. Στο αριστερό μέρος της σελίδας, στο κουτάκι που λέει ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, γράψτε τον τίτλο του Μουσείου: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, και μετά πατήστε από κάτω το κουμπάκι που γράφει ΜΕΤΑΒΑΣΗ) ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Πατήστε και εδώ, για να γνωρίσετε τους σημαντικότερους σταθμούς της νεώτερης ιστορίας.

  2. Βουλή των Ελλήνων: Εδώ θα βρείτε και ειδικό πρόγραμμα για παιδιά. Για να γνωρίσετε τους χώρους του κοινοβουλίου πατήστε εδώ.

  3. Ναυτικό μουσείο Πειραιά Παρακολούθηση προγράμματος για τα πλοία του 21.






  4. Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου - Ναύπλιο (φυλακή Κολοκοτρώνη): Μεγάλη ημερήσια εκδρομή τις τελευταίες ημέρες της σχολικής χρονιάς) Στο σύνδεσμο αυτό θα βρείτε θαυμάσια εικονική περιήγηση στην πόλη του Ναυπλίου. Φορέστε τα ακουστικά σας για να απολαύσετε καλύτερα τον ήχο. Το υλικό που θα δείτε εκεί θα βοηθήσει και στη διαθεματική εργασία μας για τα Βυζαντινά και Ενετικά Κάστρα.



      Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου


    1. Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Αργυρούπολη (Παρακολούθηση προγράμματος)

    2. HELMEPA στο Παλαιό Φάληρο

    3. Επισκέψεις σε κοντινές ακτές στα πλαίσια του προγράμματος της HELMEPA

    4. Πλανητάριο (Μόνο αν υπάρχει διαφορετικό πρόγραμμα από εκείνο που παρακολουθήσαμε πέρυσι.) Εκμεταλλευτείτε το σύνδεσμο για να δείτε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τα αστέρια.

    5. Μουσείο Λαυρίου (ορυκτολογικό)

    6. Εφημερίδα Ελευθεροτυπία (Πρόγραμμα για μαθητές - Ενημέρωση από υπεύθυνο δημοσιογράφο για την έντυπη δημοσιογραφία)

    7. Τυπογραφείο Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (Ακαδημία Πλάτωνος)


    8. Παιδικές σκηνές ελευθέρου Θεάτρου (εγκεκριμένων από το ΥΠΕΠΘ για παιδιά Στ΄ Τάξης)







    ΣΗΜΕΙΩΣΗ

    Από τις επισκέψεις αυτές θα πραγματοποιηθούν συνολικά εννέα όπως προβλέπεται και από τις σχετικές εγκυκλίους.

    Ως δασκάλα της τάξης ιδιαίτερα προτείνω τις εννέα πρώτες. Όμως η τελική επιλογή θα βασιστεί αφενός στις προτιμήσεις των ίδιων των μαθητών και αφετέρου στη δυνατότητα των χώρων αυτών να μας δεχθούν. Παρακαλούνται τα Μικρά Τερατάκια να ενημερωθούν από τους συνδέσμους των παραπάνω χώρων και να μου καταθέσουν τις απόψεις τους το συντομότερο δυνατό.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: